Tips voor krullend haar

Uitgezakte krullen, pluizende krullen of hele droge krullen. Krullen hebben een gebruiksaanwijzing en iedereen heeft een ander soort krul, zoveel verschillende dat er zijn! Hier wat handige tips op een rij

  1. Zoek allereerst uit wat voor krullen je hebt en wat voor krullen je graag zou willen. Wat vind je belangrijk? Is dit juist veel volume of is dit juist geen pluizige krul? Denk daar goed over na. Als je daar over uit bent kun je producten aanschaffen die precies op je wens aansluiten. Dat is erg belangrijk.
  2. Dep je haar goed droog naar het douchen met een handdoek. Vooral niet wrijven. Nat haar is nog kwetsbaarder als droog haar en door de wrijving heb je veel kans dat er haren afbreken. Dat is natuurlijk iets wat we zeker moeten voorkomen.
  3. Behandel je haar zo min mogelijk met warmte bronnen zoals een krul of stijltang en föhn. Maar besluit je het haar te föhnen? Bijvoorbeeld met een diffuser speciaal voor krullen. Zorg ervoor dat je altijd een product in het haar doet wat beschermt tegen de hitte van de föhn Ook is het belangrijk dat je de föhn nooit op de warmste stand zet en niet op de hardste blaas stand. Krul haar moet de tijd hebben om te drogen, doordat je te hard blaast met de föhn krijg je alleen maar pluis en behoudt je de natuurlijke krultekening van het haar niet.
  4. Neem er de tijd voor!! Het duurt nu eenmaal eventjes. Voor volume kun je het beste op zijn kop gaan hangen en op een stoel gaan zitten waar je goed zit. Even de tijd nemen om je haar goed te laten drogen. Beweeg niet te veel met de föhn waardoor je alleen maar meer pluis maakt.
  5. Gebruik een verzorgende shampoo en masker speciaal voor krullen. Dat is erg belangrijk. Krullend haar heeft de juiste voedingstoffen nodig die ook echt bij krullend haar aansluiten. Was je haar altijd 2 keer goed met shampoo. Maak het daarna voorzichtig handdoek droog en breng een verzorgend haar masker in. Dit is een erg belangrijke stap en moet ook zeker 1 keer per week gebeuren. Als krullend haar de juiste voeding en bouwstoffen krijgt pluist het veel minder, ziet het er gezonder uit, kamt het beter door en is het veel minder droog. Allemaal belangrijke plus punten. Wat ik zelf hele fijne producten vind is Kerastase bain curl ideal. Dit is wel per persoon verschillend dus mocht je twijfelen vraag dan advies aan je kapper.
  6. HEEL BELANGRIJK! Kam krullend haar absoluut niet als het droog is. Het allerbeste is het om krullend haar te kammen zodra het nat is en er conditioner of masker in zit met een grove kam. Doordat er een product in zit wat het verzorgt kun je het zonder al te veel moeite kammen. Als je het liever ook s morgens kamt en dan je haar niet wast, maak het dan goed nat met een water spuitje. Krullen kammen als het droog is is nooit een goed idee. Het gaat pluizen, het breekt makkelijker af en geeft een heel droog effect. Kortom allemaal nadelen dus.
  7. Slaap nooit met je haar in een staart of knot maar laat het los hangen. Daardoor heeft je haar minder wrijving met je kussen en breekt het minder snel af.

Dit waren mijn 7 belangrijke tips voor krullend haar. Denk je dat deze tips je gaan helpen? Of heb je misschien nog ergens hulp bij nodig? Ik hoor het graag.

tips met krullend haar