Coiffure Award 2018

Coiffure Award

Dit jaar heb ik weer een keer mee gedaan met de Coiffure Award. Dit behoort bij de meest toonaangevende en grootste kappersevenementen ter wereld.  Het is de bedoeling dat je een categorie kiest zoals heren, dames, color of avant garde. Ik koos voor de dames categorie. Deze spreekt mij het meest aan omdat je hier overal op moet letten. Op het kapsel, op de kleur en op de styling van het haar. Je kiest van 4 modellen uit en die moeten samen een serie vormen. Ieder jaar weer aan het eind van de zomer zoek ik in de kappersboeken, internet en tijdschriften om nieuwe ideetjes op te doen. Met uit eindelijk een goed moodboard waarbij alles bij elkaar past. Echt een uitdaging maar wat een mooie eer om hier weer aan mee te mogen doen. Je bent echt een keer op een andere manier met haar bezig. Erg goed voor je creativiteit en goed om je vakmanschap te tonen. Dit jaar wilde ik in ieder kapsel ronde vormen gebruiken en warme haarkleuren bij ieder model. Ik wilde een duistere donkere sfeer neerzetten deze keer.

Dit jaar heb op dinsdag 9 januari het haar van de modellen geknipt en gekleurd met behulp van mijn collega Yvet.  Dit allemaal ter voorbereiding op de dag erna. De grote shoot dag!! Woensdag 10 januari begon de dag bij mij thuis. De collega’s die mij hielpen waren naar mij thuis gekomen en daarna zijn we samen naar Roosendaal gereden. Dat was dit jaar de shoot locatie en daar moesten we rond half 10 zijn. Ik werkte dit jaar samen met fotograaf Richard Monsieurs. We hebben bij hem in de studio alle modellen voorbereid, in de make up gezet en geshoot. Dat vond ik erg fijn en veel rustiger als in de kapsalon vorig jaar.

  

Het was een erg gezellige dag en we waren rond de klok van zeven uur klaar. Daarna zijn we met zijn alle bij mij thuis sushi gaan eten om iedereen die me zo geholpen heeft te bedanken.


Ik kijk weer erg fijn terug op de coiffure award van het afgelopen jaar. Ik ben weer een hele ervaring rijker en heel blij met mijn nieuwe foto’s want het resultaat mag er wezen, al zeg ik het zelf!

En jawel!! Vrijdag 9 maart was de dag van de bekendmaking van alle genomineerden. Toch lichtelijk gespannen de hele dag maar deze uitslag zag ik even totaal niet aankomen. GENOMINEERD DAMES CATEGORIE BRABANT,LIMBURG & ZEELAND!! 1 van de 10 genomineerden uit deze categorie en dat is wel ontzettend bijzonder! Zondag 22 april is het grote gala vol met glamour, haar spektakels en celebrities uit mode, beauty en muziek industrie. Laten we daar een te gek feestje van gaan maken!